Thursday, September 20, 2012

Tagliatelle s lososem a sušenými rajčaty

Dnešní těstovinová kombinace byla víceméně improvizace, ale je fakt, že základy tohoto receptu mám "osvojené" už dlouho - vařím často těstovinová jídla (v blízké budoucnosti se pokusím o domácí těstoviny, ale tady v Norsku na to nemám dobré podmínky), pravidelně používám žampiony, sójovou omáčku, italské koření (které nám z Itálie vozí kamarád a já si ho přivezla do Norska), sušená rajčata a v Norsku i lososa. A tak jsem tyto ingredience dala dohromady. A tady je výsledek :).


Recept (3-4 porce)


350g tagliatelle (ale můžete použít i jiné)
400g losos
6 menších žampionů
1/2 cibule
60g sušených rajčat + 2-3 lžíce oleje, ve kterém jsou rajčata naložené
mozarella
cherry rajčátka
pepř, sojová omáčka, italské koření (sušený česnek, pikantní feferonky, sušená rajčata, petržel), bazalka


Postup
1. V osolené vařící vodě nechte vařit těstoviny (8-10min)
2. Nakrájte lososa na kostky, které potom v misce promíchejte se sojovou omáčkou, italským kořením a kousky bazalky (pro vůni)


3. Nakrájejte cibuli a potom ji na trošce oleje (rajčatového) orestujte, mezitím si nakrájejte žampiony a po chvíli je přidejte k cibuli. Až se žampiony trošku osmaží, přidejte lososa. Restujte celé asi 5 minut. Potom přidejte sušená rajčata a česnek a restujte další asi 3 minuty.


4. Nakonec v pánvi promíchejte s těstovinami.


5. Ozdobte mozarellou, cherry rajčátky a bazalkou a pokapejte rajčatovým olejem. 
Podávejte. Dobrou chuť. :)


1 comment:

  1. I pay a visit daily a few websites and blogs to
    read articles, but this blog gives quality
    based content.
    Feel free to visit my weblog - buy instagram likes

    ReplyDelete